Info

Välkommen till KOT, Kongliga Orienteringsteknologerna.

Kongliga Orienteringsteknologerna, KOT bildades 1982, och är en orienteringsklubb hemmahörande på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm, Sverige. KOT är en kårförening inom Tekniska Högskolans Studentkåroch har idag ca 30 medlemmar.

KOT består idag av elitorinterare, motionsorinterare och före detta orienterare. Även avdankade friidrottare, multisportare, utbytesstudenter och helt vanliga människor kommer på träningarna. De flesta är eller har varit studenter på KTH men även representanter från andra skolor finns och är givetvis välkomna.

Att bli en KOT;are är inte så svårt som det låter. Det finns inga krav på förmåga. Ett litet intresse av orientering hjälper då majoriteten tränar med fokus på orientering.

Här är en guide för dig som vill bli en KOTare:

1. Kårens dag.
KOT finns representerat på Kårens dag på KTH. Där kan du som ny student möta ett par levande KOT;are och få information.

2. Kolla in hemsidan.
Hemsidan uppdateras med information om tävlingar och fester och andra viktiga saker. På forumet kan man hitta en del skitsnack men även förfrågningar om träningssällskap eller spontanfester.

3. Registrera dig som Follower
Genom att fylla i din e-postadress under ”Följ/Follow” i den högra kolumnen, får du meddelanden om nya inlägg via e-post. Det är det bästa sättet att få kontinuerlig information på. Hemsidan uppdateras regelbundet med information om träningar, tävlingar och fester.

4. Skicka ett mail
Skicka ett mail till kot@ths.kth.se om du har någon speciell fråga.

5. Kom på en träning
Varje vecka anordnas två träningar, vanligtvis från Lappkärrsberget.  På tisdagar är det orientering eller längre och lugnare löpning och på torsdagar kör vi intervaller.  Du är välkommen att dyka upp på din första träning när som helst under året.

6. Kom på festerna
KOT ordnar vanligtvis vårfest och Lussefest. Vi deltar även på externa fester. Dessutom deltar vi med stor inlevelse på Nordiska Studentmästerskapen, NSM, som är en helg av fest och orientering.

7. Spring mästerskap
Fär att kora den bästa av KOTare ordnas flera tävlingar både seriösa och mindre seriösa. Varje år anordnas KTH-mästerskapen där alla som läser eller jobbar på KTH får vara med och tävla om att bli skolans bästa orienterare.  Andra prestigefyllda mästerskap om än något mindre seriösa  är öl-Orientering, Lusselöp, Lappis Open.

KOTs tygmärke
Köp KOTs tygmärke till din overall. Det kostar 20 kr.

Medlemskap
När du känner dig redo och ta steget in i KOT betalar du medlemsavgiften. Du behöver inte vara medlem för att delta på en träning eller två men om du vill vara med på våra arrangemang ska du vara medlem. Medlemsavgiften är på 100:- per termin betalas in på KOTs konto, PG 43 11 52 – 8. Läs mer om medlemsavgiften här.

Styrelsen

Styrelsen uppgift är att svara för föreningens verksamhet enligt fastställda planer och att tillvarata medlemmarnas intressen. Det innebär att styrelsen planerar, leder och fördelar arbetet inom föreningen samt ansvarar för och förvaltar föreningens medel. Styrelsen väljs på föreningens årsmöten och det är också på årsmötet som planerna för verksamheten fastställs. Därför är det jätteviktigt att du som medlem närvarar på årsmötet.
Det är visserligen styrelsen som har ansvaret i föreningen, men det är inte meningen att styrelsen ska göra allt jobb, utan tanken är att arbetet ska fördelas så jämnt som det går mellan alla medlemmar.

Styrelsen 2013

Styrelsen 2012

Styrelsen 2011

Interna dokument

På denna sida finns bl a KOTs stadgar. För att få tillgång till sidan måste du vara inloggad.

Interna dokument

Annonser